1 Kasım 2012 Perşembe

Fırında Mantarlı Antrikot

     Blogumu açtığımdan beri bu kadar  uzun süre yazmadığım, tarif paylaşmadığım olmamıştı. Hayat koşuşturması, yoğunluk, işin bahanesi aslında. Bu aralar ne yemek yapmak içimden geliyor, ne yaptıklarımın fotoğraflarını çekmek ne de tarif paylaşmak. Bu açıklamayı “ neden blogta yeni bir şey yok”  sorularının cevabı olarak yazdım.
Gelelim yemeğimize. O kadar lezzetli bir yemek ki, yazarken bile keşke şuan olsa da yesem diyorum. Yemeğin en önemli noktası etin, yumuşak olup ağızda dağılmasında. Lokum gibi bir et olursa tadına da doyum olmaz. Bunu garantilemek adına eti bir gece marine ediyorum.

Malzemeler: ( 4 kişilik )

-4 tane dana antrikot
-1 adet soğan
-100 gr haşlanmış mantar
-2 adet sivri biber
-2 adet domates
-2 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Rendelenmiş kaşar peyniri
-Karabiber, tuz, pulbiber
-Bir tatlı kaşığı salça
-Yarım bardak sıcak su

Marine için:
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 diş dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı karabiber, kekik
-1 su bardağı süt
Yapılışı:

     Öncelikle eti marine ediyoruz. Sarımsak, karabiber, kekik, zeytinyağı ve sütü karıştırıp ete iyice yedirin. Kapaklı bir kabın içinde bir gece dolapta bekletin. İyice kızdırdığınız tavaya bir yemek kaşığı tereyağını koyup eritin. Etleri önlü arkalı rengi değişene kadar kızartıp fırın kabına alın. Etleri kızarttığınız tavaya bir yemek kaşığı tereyağı koyup, küp küp doğradığınız soğanları koyup kavurun. Küçük küçük doğradığınız biberleri ve haşlanmış mantarı da soğanlara ilave edin. 2 diş sarımsağı, baharatları ve küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip pişirin. Bu karışımı etlerin üzerlerine paylaştırıp, en üstte kaşar peyniri serpin. Bir tatlı kaşığı salçayı yarım bardak sıcak su da eritip tepsiye dökün. 180 derecede kaşarlar eriyinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder