8 Aralık 2013 Pazar

Mantarlı Bonfile


     Zaman hızla akıp giderken bu hıza yetişememek derdindeyim. İş yerinde yoğun geçen günler, eğitimler, seminerler derken bir de canım abim evlendi. Hazır fırsat bulmuşken, elime çayımı aldım, bir yandan yağan karı seyredip diğer yandan çok sevdiğim ama çok da ihmal ettiğim blogumu açtım. Yeter ki sağlık olsun, huzur olsun, mutluluk olsun, geç olsun ama güç olmasın:)))

    Açılışı bu lezzetli yemekle yapmak istedim. Mantarlı bonfile o kadar lezzetliydi ki ekmekle banıp banıp yememek elde değil.

Malzemeler:

-4 adet bonfile
-1 adet kırmızı soğan
-6 adet mantar
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Karabiber, tuz

Marine etmek için:

-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 adet dövülmüş sarımsak
-Karabiber, bir tutam biberiye

Yapılışı:

     Bonfileleri jülyen doğrayın. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, bir tutam biberiye ve karabiber ilave edip karıştırın. Birkaç saat dinlendirin. Tavayı iyice ısıtın, harlı ateşte etleri pişirin. Etleri bir tabağa alın, aynı tavada piyazlık doğradığınız soğanı kavurun. Doğradığınız mantarları ilave edin. Birkaç dakika kavurun. Ardından etleri ekleyin. Karabiberi de ekleyip hepsini tekrar harmanlayın. Yemeğiniz hazır.Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder