2 Ağustos 2012 Perşembe

Fırında Beşamel Soslu Tavuklu Makarna

     Uzun zamandır blogumla ilgilenemiyorum. Buaralar çok yoğunum, sürekli bir koşuşturmaca hali. İşten gelip hızlıca yemekler hazırlayıp iftar sofraları kurmaya çalışıyorum. Maalesef o telaş içinde fotoğraf çekmeye vaktim olmuyor. Bugün canım fırında makarna istedi, uzun zamandır yapmadığımı farkedip hemen pişirdim. Fırından çıkar çıkmaz bu fotoğrafı çektim. Çok lezzetliydi.

Malzemeler:

-Yarım paket makarna(ben barilla penne rigate kalem kullandım)
-Bir parça tavuk eti
-1 diş sarımsak
-Karabiber, kuru fesleğen, tuz
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için
-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1,5 su bardağı süt

Yapılışı:

     Öncelikle tavuğunuzu jülyen doğrayın, iki yemek kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber, fesleğen ve bir diş dövülmüş sarımsağı tavuğa ekleyip karıştırın. Baharatlar için herhangi bir ölçü vermiyorum. Damak tadınıza göre ayarlayın. İyice ısıttığınız teflon tavaya koyup suyunu salmaması için harlı ateşte tavuğunuzu pişirin. Makarnayı haşlayın, birbirlerine yapışmaması için haşlama suyuna biraz sıvıyağ ilave edin. Beşamel sos için bir yemek kaşığı unu tencerede sürekli karıştırarak biraz kavurun, bir yemek kaşığı tereyağ ilave edip biraz daha karıştırın. Ardından 1,5 su bardağı süt ekleyip topaklanması için sürekli karıştırın. Topaklanırsa telaşlanmayın benim gibi yapın el blendrıyla karıştırın:) Kaynadığı zaman ocaktan alın, pişirip süzdüğünüz makarnaya ilave edin. En son da tavuğunuzu ekleyip, fırın tepsisine alın. Üstüne kaşar peyniri sürüp fırına verin. Kaşarlar eriyinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder