Özel istek üzerine bu tarifi
paylaşıyorum. Yengem gününde misafirlerine yapacakmış, o yüzden biran önce
yapıp paylaşmak istedim. Sabah 06.30 da kalkıp yeşilliğini hazırlayıp
fotoğrafladım. Yine de fotoğraflar maalesef istediğim gibi olamadı. Fotoğraf makinem
profesyonel olmadığı için fotoğraf çekimlerinde gün ışığını kaçırmamam gerek.
İşten eve geldiğimde hava çoktan kararmış oluyor, ben de mecburen sabah erken
kalkıp yemekleri hazırlıyorum. Bu kadar uzun izahtan sonra tarife geçeyim. Tarif candosttum Tuğba’nın. Yıllardır yapar bu
salatayı, ben çok severim, yapımı çok kolay. Bir gün önceden hazırlandığı
içinde, misafirleriniz geleceği zaman diğer hazırlıklarla ilgilenebilirsiniz.
Malzemeler:
-1,5 paket tuzsuz etimek
(Yapacağınız borcamın büyüklüğüyle orantılı)
-3 büyük boy havuç
-Yaklaşık yarım kilo yoğurt
-İki kaşık mayonez (isteğe bağlı,
ben kullanmıyorum)
-Yarım demet, marul, taze soğan,
dereotu
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-Yarım limon suyu
Yapılışı:
Havuçları rendeleyip, iki yemek
kaşığı zeytinyağında, havuçlar ölene kadar iyice kavurun. Yağı iki yemek kaşığı
desem de burada havuç miktarı, tavanın durumu da etkili. Az ya da çok oranını
siz göz kararınıza göre ayarlayın. Yoğurdu tuz ekleyip iyice karıştırın.
Kullanacağınız kap oranında etimekleri tamamen yoğurda bulayıp tepsiye dizin.
Üzerlerine kavurup soğuttuğunuz havuçları yerleştirin. Tekrar etimekleri
yoğurda bulayıp, havuçların üzerini kapayın. Streç filmle kaplayıp bir gece
dolapta bekletin. Amaç yoğurt karışımını etimeklerin iyice çekip yumuşaması.
3-4 saatte yeterli olabilmekte.
Üst yeşilliği içinde, marul, taze soğan ve dereotunu incecik doğrayıp, limon, zeytinyağı ve tuz ilave edip salata yapın. Dolaptan çıkardığınız etimeklerin üzerinde yoğurt gezdirip, yaptığınız yeşil salatayı etimeklerin üzerine yayın. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Üst yeşilliği içinde, marul, taze soğan ve dereotunu incecik doğrayıp, limon, zeytinyağı ve tuz ilave edip salata yapın. Dolaptan çıkardığınız etimeklerin üzerinde yoğurt gezdirip, yaptığınız yeşil salatayı etimeklerin üzerine yayın. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder