Zaman hızla akıp
giderken bu hıza yetişememek derdindeyim. İş yerinde yoğun geçen
günler, eğitimler, seminerler derken bir de canım abim evlendi.
Hazır fırsat bulmuşken, elime çayımı aldım, bir yandan yağan
karı seyredip diğer yandan çok sevdiğim ama çok da ihmal ettiğim
blogumu açtım. Yeter ki sağlık olsun, huzur olsun, mutluluk
olsun, geç olsun ama güç olmasın:)))
Açılışı bu lezzetli
yemekle yapmak istedim. Mantarlı bonfile o kadar lezzetliydi ki
ekmekle banıp banıp yememek elde değil.
Malzemeler:
-4 adet bonfile
-1 adet kırmızı soğan
-6 adet mantar
-1 yemek kaşığı
tereyağı
-Karabiber, tuz
Marine etmek için:
-1 yemek kaşığı
zeytinyağı
-1 adet dövülmüş
sarımsak
-Karabiber, bir tutam
biberiye
Yapılışı:
Bonfileleri jülyen
doğrayın. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, bir tutam biberiye
ve karabiber ilave edip karıştırın. Birkaç saat dinlendirin.
Tavayı iyice ısıtın, harlı ateşte etleri pişirin. Etleri bir
tabağa alın, aynı tavada piyazlık doğradığınız soğanı
kavurun. Doğradığınız mantarları ilave edin. Birkaç dakika
kavurun. Ardından etleri ekleyin. Karabiberi de ekleyip hepsini
tekrar harmanlayın. Yemeğiniz hazır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder