Yeni haftaya tatlı bir başlangıç yapalım. Yağsız çok hafif bir kek. Pişerken
mutfağa yayılan tarçın kokusu beni benden almaya yetti bile. Tarifi bir magazin
programında görmüştüm. Ölçüleri kendime göre uyarladım. Hadi bir çay koyun, çay
demlenene kadar miss kokulu kekiniz hazır olur.
Malzemeler:
-1,5 su bardağı şeker
-2 su bardağı un
-1 su bardağı süt
-2 yumurta
-2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
-1 tatlı kaşığı tarçın
-Vanilya, kabartma tozu
-3 adet elma
Yapılışı:
Şeker ve yumurtayı, şeker eriyinceye kadar çırpın.
Sütü ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın. En son kabartma
tozunu ekleyip çok az karıştırın. Kekin üzerine elma dilimleneceği için ona
uygun bir kalıp kullanın. Ben kelepçeli kalıp kullanıyorum. Kalıbınıza katı yağ
sürüp, un dökün kolay çıkması için. Kek hamurunu kalıba boşaltın. Elmaları ince
ince dilimleyin. Düzgün bir şekilde kek hamurunun üzerine yerleştirin. En son
üzerine tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30-35 dakika
kadar pişirin.(Batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar) Kekiniz hazır afiyet
olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder