29 Mayıs 2012 Salı

Çilekli Sütlü Tatlı

     “Cumartesi Sofrası” nda en çok dikkat çeken ve en çok tarifi sorulan bu tatlıydı. Herkes pasta sanmış ama pasta değil. Hafif, asla baymayan, koca bir dilimi rahatlıkla bitirebileceğiniz tam bir yaz tatlısı. Ben sütlü tatlıları, şerbetli tatlılardan daha fazla severim. Hazırladığım davet sofralarında mutlaka sütlü bir tatlı olmasına dikkat ederim. Zorlanmadan yapacağınız kolay bir tarif.

Malzemeler:

-1 kilo süt
-9 yemek kaşığı şeker(tepeleme)
-9 yemek kaşığı irmik(tepeleme)
-1 paket eti kakaolu bisküvi
-1 su bardağı çekilmiş fındık( koymasanızda olur)
-Dilediğiniz herhangi bir meyve
-Jöle

Yapılışı:

     Tencerenin içine sütü, irmiği, şekeri koyun ve kısık ateşte kaynağıncaya kadar yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Eğer çekilmiş fındık koyacaksanız şeker miktarını arttırın.Bir paket kakaolu bisküviyi rondoda çekin. Kullanacağınız kalıbı ıslatın. Ben 24 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım. Pişirdiğiniz irmikli muhallebinin yarısını kalıba boşaltın, üzerine rondoda çektiğiniz bisküvileri yayın. Bisküvilerin üzerine kalan irmikli muhallebiyi boşalıp düzeltin. Soğuğuncaya kadar dışarıda bekletin. Ardından dilediğiniz meyvelerle süsleyin. Ben çilek kullandım. Jöle hazırlayın. Meyvelerin üzerine jöleyi yayın. Ben sadece çileğe renk vermesi açısından jöleyi kullandım. Çok fazla jöle dökmedim. Üzerini streçfilmle kapatıp bir gece dolapta bekletin. Servisten önce kalıbınızdan çıkarın. Pratik, lezzetli, hafif tatlınız hazır. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Mükemmel görünüyor!tatmak için sabırsızlanıyorum!!!acaba mesajım alındı mı? :)

    YanıtlaSil