20 Mayıs 2012 Pazar

Cumartesi Sofrası

     Canım arkadaşımla geçirdiğim güzel bir günün sofrası. Yoğun geçen bir haftaydı ne yapsam diye hiç düşünmemiştim. Mutfağa girdiğimde kendiliğinden mönü oluştu. Hiçbir plan yapmadan. Normal şartlarda haftasonu misafirim gelecekse iki gün öncesinden ne yapsam diye düşünürüm. Tatlıları akşamdan hazırladım. Birgün öncesinden yapılan tatlı, kek, pasta türü yiyecekler kesinlikle ertesi günü daha lezzetli oluyor. Hazır çilek mevsimiyken çilekli birşeyler olsun istedim.Çok hafif bir tatlı oldu.
     Sabah kalktığımda hamur mayaladım poğaça ve mini pizzaları mayalı hamurdan yaptım. Hızımı alamadım bir de börek sardım. Son olarak da salataları hazırladım. Böyle sofralarda en keyif aldığım şey salatalardır. Mini patates çanakları, yoğurtlu tavuklu salata ve yeşilliği bol arpa şehriyeli salata yaptım.
Soframızda olanlar;
-Çilekli sütlü tatlı
-Çikolatalı toplar
-Peynirli poğaça
-Mini pizza
-Patatesli börek
-Patates çanakları
-Yoğurtlu tavuk salatası
-Arpa şehriye salatası
 
     Hani denir ya yemek bahane çok doğru, insanın yanında sadece peynir ekmek yiyebileceği bir dosttunun olması, hiç konuşmasan bile seni anladığını ve yanında olduğunu bilmesi çok güzel. Canım dosttum bu güzel gün için teşekkürler.

    

1 yorum:

  1. şımarıklığımın had safhada olduğu bir gündü...kim olsa böyle şımarırdı zaten..bu masada gördüğünüz herşey benim için candostum tarafından yapılmıştı....lezzet hikayeleri ile dolu bir gündü...teşekkür ederim ve tekrar tekrar ellerine sağlık...

    YanıtlaSil