27 Mayıs 2012 Pazar

Perde Pilavı

     Bu pilav benim en sevdiğim yemektir. Çok sık yaparım, çok severim, yanında mutlaka yoğurt ya da ayran olmalı derim. Yufka yerine hamur açılıp da yapılabilir. Ama yufkayla yapılan perde pilavının daha hafif olduğunu düşünüyorum.

Malzemeler:

-Bir tavuk göğsü
-1 paket dolmalık fıstık
-1 paket kuş üzümü
-1 adet soğan
-Bir kase et suyu
-Bir kase pirinç
-Bir tane yufka
-Tuz, karabiber
-2 kaşık tereyağı
Yapılışı:

     Bir tane tavuk göğsünü haşlayın ve didikleyin. Tereyağı koyduğunuz tencerede dolmalık fıstıkları rengi değişene kadar kavurun. Bir tane orta boy soğanı küçük küçük doğrayın ve fıstıkların üzerine ilave edin. Kısık ateşte soğanları iyice öldürün. Kuş üzümü ve karabiber ilave edin. Karabiber miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ben dolu bir çay kaşığı karabiber ekliyorum. Bir kase pirinci iyice yıkayıp tenceredeki karışımın üstüne ilave edin iyice karıştırıp birkaç dakika kavurun. Bir kase et suyu, bir kase normal su ve tuzunu ekleyin. Didiklediğiniz tavuk göğsünü ilave edip kaynayana kadar normal ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşe getirip pişirin. Hafif sulu vaziyette ama çok değil, demlenmesine fırsat vermeden tencerenin kapağını açıp iyice karıştırın. Bu arada kullanacağınız tepsinize tereyağı sürün. Ben 26 cm'lik yuvarlak tepsi kullanıyorum. Tereyağı sürdüğünüz tepsinize yufkanızı kenarlarından taşacak şekilde koyun. Hafif sulu pişirdiğiniz ve iyice karıştırdığınız pilavınızı tepsiye düzgünce yayıp kenarlardan taşan yufkalarla kapatın. Birkaç yerine fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları koyup fırına verin. Kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. bu pilavın tarifi bir çok sitede yer alıyor sizinkinin tarifi ve yapılışı bana daha kolay geldi . paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Evet çok kolay yapımı,denemenizi tavsiye ederim.En çok iltifat alan yemeklerimden biridir.

    YanıtlaSil