22 Mayıs 2012 Salı

Peynirli Poğaça

 
     Poğaçayla aram pek olmasa da fırından yeni çıkmış sıcacık poğaça yanında çayla iyi gider. Bu poğaçayı mayalı hamurdan yaptım. Mayalı hamurla yaptığınız poğaçaları mümkünse aynı gün tüketmenizi tavsiye ediyorum. Ertesi günü biraz sertleşiyorlar. Ama mikrodalga fırında ısıtarak ertesi günde yenebilir.

Malzemeler:

-1 su bardağı ılık süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
-yarım paket oda sıcaklığında margarin
-1 paket kuru maya ( ya da 1 paket yaş maya)
-Aldığı kadar un (3,5- 4 bardak civarı)
-Tuz, şeker

İç malzemesi:

-Beyaz peynir
-Maydanoz

Yapılışı:
     Kabınızın içine mayayı koyun, ılık sütle biraz eritin. Sıvıyağ, yumurta akı, yumuşak margarin, tuz ve çok az şeker, un ilave edin.Yalnız üç bardaktan sonraki ununuzu kontrollü olarak koyun. Hamur yoğurun. Kabınızın tabanına un serpin, hamuru koyun üzerini de nemli bir bez ile kapatın. Bu şekilde yaparak hamurun kabuk tutmasını engellemiş olursunuz. Bir saat kadar mayalamaya bırakın. Eğer vaktiniz yoksa fırınınızı düşük ısıya ayarlayın, yaklaşık 50 derecede mayalayabilirsiniz. Mayalanan hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın, elinizle düzleştirin, içine beyaz peynir maydanoz karışımından koyup kapatın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ya da çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişebilir. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Çayın yanında çıtır çıtır :) Ellerine sağlık çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil