2 Temmuz 2012 Pazartesi

Çilek Soslu Bisküvili Muhallebi

    
     Blogum çok yeni olmasına rağmen, çok ihmal ettiğimin farkındayım. Havaların sıcaklığı, işlerimin yoğunluğu, hayat koşuşturmacası derken açıkcası buaralar mutfağa çok fazla giremiyorum. Önümüzdeki haftadan itibaren daha çok yemek yapıp daha sıklıkla tarif paylaşmaya çalıcam.
Bu tatlı benim en çok sevdiğim ve en sık yaptığım sütlü tatlı. Tarif aynı olmasına rağmen bu sefer sunumu farklı şekilde yaptım. Daha sonra orjinal halini de yapıp paylaşıcam.

Malzemeler:

-1 kilo süt
-6 yemek kaşığı nişasta
-6 yemek kaşığı şeker
-yarım paket kakaolu bisküvi
-1 paket krem şanti
-vanilya
-üzerini süslemek için çilek sos, çilek

Yapılışı:

     Süt, şeker ve nişastadan muhallebi yapın. Pişmeye yakın vanilyayı ilave edin. Muhallebiyi pişirdikten sonra içine bir paket krem şanti ilave edip mikserle iyice çırpın. Kullanacağınız silikon kalıplarınızı muhallebinizin yapışmaması için suyla ıslatın. Kalıplarınıza muhallebiyi dökün. Çok az bir boşluk bırakın. Yarım paket kakaolu bisküviyi un haline getirin ve muhallebilerin üzerine paylaştırın. Streç filme sarıp bir gece buzdolabında bekletin. Arzu ettiğiniz herhangi bir meyveyle süsleyebilirsiniz. Ben servisten önce hazır çilek soslarından hazırlayıp kalıptan çıkarıp üzerlerine döktüm, çileklerle süsledim. Şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

  1. hımmmmmm hımmm ellerine sağlık tubimusin süper iştah açıcı gözüküyor..

    YanıtlaSil