25 Temmuz 2012 Çarşamba

İftar Sofrası

     Dayımlar için hazırladığım iftar sofrası. Haftaiçi olduğundan, işten geldikten sonra yemekleri pişirmek için sadece iki buçuk saatim olduğundan, tatlıyı, tazecik köy biberini kızartmayı ve et soteyi bir gece önceden yaptım. Onun dışındakiler işten gelip alelacele yaptığım yemekler. İftara on beş dakika kala herşey hazırdı. Yetişmeyeceğini düşünmesem de sürekli saate bakıp durdum. Masayı düzenleyen Esra'nın "sofra çok güzel gözüküyor" demesiyle rahat bir nefes aldım. Fotoğrafları kuzenim Ceren çekti. Bana kalsa çekemezdim, koşturmacadan. İftarı açıp bardak bardak sular içildiğinden, herkes çorbadan sonra tıkandım demeye başladı. Bir ara kendimi, küçükken çok kızdığım şundan da ye, kızartmadan da alsanıza ama neden yemiyorsunuz diyen yaşlı teyzeler gibi hissettim. Mönümdekiler;

-Nohutlu yoğurtlu çorba
-Et Sote
-Perde Pilavı
-Fırında Kremalı Kaşarlı Patates
-Domates Soslu Köy Biberi Kızartması
-Yoğurtlu Havuç Salatası
-Cevizli Kırmızı Lahana Kavurması
-Harşıl
-Yeşil Salata
-Hurma, İftariyelikler
-Parfe
-Baklava,Şöbiyet, Cevizli Burma(Hazır tatlılar)

     Gecenin özeti; her zaman söylediğim gibi yanında sevdiğin insanlar olduğunda, yediğinin çok fazla önemi olmuyor. Allah herkese sevdikleriyle iftarlar açmayı nasip etsin.

2 yorum:

  1. Yemekler mi şahane yoksa sen mi :) bence her ikiside demeliyim :) yemekler bahane birlikte olmak şahane .. Fotoğraflardanda anlaşıldığı üzere hepsi birbirinden güzel ve lezzetliydi. Özellikle perde pilavı favorimdir :) kısa sürede bizim için harikalar yarattın. Ellerine yüreğine sağlık ..

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık çok güzel gözüküyo :))

    YanıtlaSil