21 Temmuz 2012 Cumartesi

Şeftalili Kek



     Ramazan ayına tatlı bir başlangıç yapmak istedim. Hafif bir kek. Tarifi değiştirerek dilediğiniz meyvelerle de yapabilirsiniz. Şeftaliyi çok sevmeme rağmen dokunamayanlardanım. O yüzden nezaman şeftalili birşey yapmak istesem ev halkından rica ediyorum. Bana şeftali kesmeleri için. Lezzetli, hafif bir kek, şeftalinin de tam zamanı.

Malzemeler

-2 çay bardağı un
-1,5 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı yoğurt
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-2 yumurta
-1 limon kabuğu rendesi
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-2 şeftali
-1 yemek kaşığı un
Süslemek için:
-2 şeftali
-2 yemek kaşığı şeker
-2 yemek kaşığı limon suyu



Yapılışı:

     Yumurta ve şekeri mikserle şeker eriyinceye kadar çırpın. Ardından yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu haricinde diğer malzemeleri de ekleyip biraz daha çırpın. En son kabartma tozunu ilave edin ve çok az karıştırın.İki şeftalinin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Bir yemek kaşığı un ekleyip karıştırın. 18 cm'lik kek kalıbını önce margarinle yağlayın. Ardından üstüne un dökün. Kalıbınızı bu şekilde yağlayın ki kek kalıptan kolay bir şekilde çıksın. Kek hamurunun 3 te birini kalıba yayın, unladığınız şeftalilerin yarısını hamurun üzerine yayın. Kalan hamurun yarısını yayın, kalan şeftalileri yine hamurun üzerine serpin. Son olarak şeftalilerin üzerlerinizi kalan hamurunuzla kaplayın. 180 derecedeki fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Sosu için: İki şeftaliyi soyup küp küp doğrayın, iki yemek kaşığı limon suyu, iki yemek kaşığı şeker ilave edip pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkardığınız kekinizi süsleyin. Afiyet olsun


1 yorum: