5 Ağustos 2012 Pazar

Şeftalili Parfe



     Şeftalinin tam zamanıyken bu sıcak havalarda içinizi serinleten bir lezzet. Yapımı çok kolay, iftar sofralarında şerbetli tatlılara alternatif olabilecek özellikle çocukların çok sevdiği bir tatlı. Fotoğrafta gözüken eriklerin aslında parfeyle hiçbir bağlantısı yok. Ama renkleri okadar güzel gözüküyordu ki tabağa koymak istedim.

Malzemeler:
-2 paket krem şanti
-Bir paket kakaolu bisküvi
-2 şeftali
-2 muz
-Bir portakal kabuğu rendesi( ya da limon kabuğu rendesi)
-1 bardak süt

Yapılışı:

     İki paket krem şantiye, bir bardak süt ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.Bisküvileri elinizle küçük küçük kırın, meyveleri küp şeklinde doğrayın ve krem şantiye ekleyin. Son olarak portakal ya da limon kabuğu rendesini ilave edin. Bu havada portakalı nereden bulacam diye düşünmüş olabilirsiniz ben kıştan rendeleyip buzdolabı poşetlerine koymuştum. Onları kullandım. Siz limon kabuğu rendesi koyabilirsiniz.Kullanacağınız kalıbın içine streç film veya buzdolabı poçetini serin. Parfe donacağı için kalıptan çıkarması zor olur. Bu yüzden ben kullanacağım kalıbın içine mutlaka buzdolabı poşeti geçiriyorum. Karışımı kalıba dökün. En az bir gece buzlukta bekletin. Parfeniz hazır. Servisten birkaç dakika önce buzluktan çıkarırsanız, kalıbınızdan kolay çıkacaktır. Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. Değişik bir şeyler yapma arayışında iken bu tarif imdadıma yetişti.. İlk defa denememe rağmen tadanların beğenisi kazandı.:)denemeyenlere tavsiye ederim ;)

    YanıtlaSil