13 Mayıs 2015 Çarşamba

Muzlu Rulo Pasta

       Çocukluğumun lezzetlerinden biri de muzlu rulo pasta.

Malzemeler:

-4 adet orta boy yumurta
-4 yemek kaşığı toz şeker
-4 yemek kaşığı un
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
Krema:
-3 yemek kaşığı mısır nişastası
-1 yemek kaşığı un
-1 yumurta sarısı
-4 su bardağı süt
-Yarım su bardağı toz şeker
-1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Şeker ve yumurtayı şeker eriyinceye kadar çırpın.Kuru malzemeleri de ekleyip çok az karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kekinizi döküp önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında yaklaşık 15 dk pişirin.İnce bir hamur olduğu için hemen pişiyor.Pişen kekinizi yağlı kağıtla birlikte düz bir zemine koyun.Yağlı kağıt yardımıyla yavaş yavaş döndürüp rulo yapın düzeltin.Kenar fazlalıklarını bıçak yardımıyla kesin.Kekinize kremayı dökün.2 adet muzu kremanın üstüne uzunlamasına yerleştirin.Yavaşça döndüre döndüre rulo haline getirin.Üzerini ben kremayla kaplayıp çikolata sos döktüm.Siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Krema için:
Kremanızı önceden hazırlayın.Tereyağı haricinde ki malzemeleri karıştırıp kısık ateşte pişirin.En son tereyağını ekleyip çırpın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder