Aslında üzeri soslu gül böreği. Gül böreğinin üzerine yoğurtlu sos dökünce adı olmuş sosyete mantısı. Benim için çok özel bir tarif, her yaptığımda bana üniversite yıllarımı, Ankara'yı hatırlatan börek. Öğrenci evimde en çok bu böreği yapardım, zevkle yerdik. İç harç olarak patates veya kıymalı iç harçla yapılabilir. Ozamanlar fırınımız olmadığından tavada kızartıp yapardım. İsteğe bağlı olarak kızartılarak ya da fırında pişirilebilir.
Malzemeler
-3 tane yufka
-4 tane orta boy haşlanmış patates
-1 tane soğan
-Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, nane
-Yoğurt
-Bir diş sarımsak
-Sıvıyağ, su
Yapılışı
İç harç için; patatesleri haşlayıp ezin. Bir soğanı küçük küçük yemeklik doğrayıp kavurun. İçine pulbiber, karabiber, kırmızı toz biber ekleyin. Patateslere ilave edip, tuzunu da ekleyip karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder