Eğer siz de benim gibi “ kek sever” biriyseniz bu keke bayılacaksınız. Çok lezzetli, hafif, yapımı çok kolay. Hazır mevsimiyken çileklerle süsleyip üstüne de erittiğim çikolatadan döktüm. Aslında sade olarak da çok güzel. Zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
-2 çay bardağı un
-1,5 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı yoğurt
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-2 yumurta
-3 kaşık çekilmiş fındık
-1 limon kabuğu rendesi
-1 çay kaşığı tarçın
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Yumurta ve şekeri mikserle şeker eriyinceye kadar çırpın. Ardından yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu haricinde diğer malzemeleri de ekleyip biraz daha çırpın. En son kabartma tozunu ilave edin ve çok az karıştırın. Kek yaparken kabartma tozunu ilave ettikten sonra çok fazla karıştırmamız gerekiyor. Ben bu kek için 18 cm'lik kek kalıbı kullandım. Bu ölçüler 18 cm'lik kek kalıbı için ideal. Önemli bir ayrıntı, kalıbın her tarafına katı yağ sürüp sonra un dökerseniz, kekiniz kalıptan kolay bir şekilde çıkar. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika, batırdığınız kürdan kuru çıkıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder