25 Haziran 2012 Pazartesi

Karnıyarık


     Küçük çaplı bir kamuoyu araştırması yaptım. “En sevdiğiniz yemek nedir” sorusuna büyük çoğunluk karnıyarık cevabını verdi. İlk başlarda şaşırıyordum çünkü karnıyarık benim en sevdiğim yemekler listemde yeralmayan hatta aklımın ucundan geçmeyen bir yemek. Ama anladım ki özellikle erkeklerin favori yemeği. Buna bizim evde dahil. Yemekleri mümkün olduğu en az yağla yapan ben bu kuralı karnıyarık için bozuyorum. Şu fotoğrafta gördüğünüz karnıyarığı bizzat yedim. Gerçekten çok lezzetliydi. Yanında bir de cacık, ne diyeyim şimdiden afiyet olsun.


Malzemeler:

-5 tane orta boy patlıcan

-200 gr kıyma

-1 adet soğan

-2 adet sivri biber

-2 adet domates

-2 diş sarımsak

-birkaç dal maydanoz

-içi için bir tatlı kaşığı salça

-pulbiber, karabiber, tuz

-bir yemek kaşığı salça, sıcak su

-kızartmak için sıvıyağ


Yapılışı:

     Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun. Acısını çıkarmak için tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Soğanı ince ince doğrayın. Çok az yağ az koyduğunuz tavada kavurun. Küçük küçük doğradığınız biberleri ekleyin. Ardından kıymayı ilave edip kısık ateşte kavurun. Küp küp doğradığınız domates, damak zevkinize göre, karabiber, pulbiber, tuz ve bir tatlı kaşığı kadar salça, sarımsak ilave edip pişirin. En son maydanozu ilave edip iç malzemenizi hazırlayın.
Alacalı soyup tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları havlu peçeteyle kurulayıp kızgın yağda iyice her tarafını kızartın. Tepsiye havlu peçete sererek patlıcanların fazla yağlarını çektirin. Bıçakla dikkatli bir şekilde patlıcanları uç ve arka kısmını tamamen ayırmayacak şekilde kesin. Tepsiye dizin ortasını açarak iç malzemenizi koyun. Bir yemek kaşığı salçayı, yaklaşık iki bardak sıcak suda eritip salçalı suyu tepsiye dökün. 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder