Bu sıcak yaz günlerin de bile et yemeğinin ağırlığını hissettirmeyen, çok lezzetli, hafif, davet sofralarınızda misafirlerinize gururla ikram edebileceğiniz harika bir ana yemek. Bu kebab tavukla yapıldığında da çok lezzetli oluyor. İki şekilde de tavsiye edebilirim. Bence tereddüt etmeden yapın.
Malzemeler:
-yarım kilo kuşbaşı et
-1 tane soğan
-2 domates
-3 adet sivri biber
-1 tatlı kaşığı salça
-tuz, pulbiber, karabiber
-2 diş sarımsak
Krep için
-1 su bardağı un
-1,5 su bardağı süt
-2 yumurta
-yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Beşamel sos
-1,5 yemek kaşığı un
-2 bardak süt
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Öncelikle iç malzemesini hazırlayın. Bunun için öncelikle kuşbaşı etinizi tencereye koyun kısık ateşte et kendi suyunu salıp, suyu bitine kadar ara ara karıştırarak pişirin. Soğanı yemeklik doğrayın ete ilave edin. Ardından biberi küçük küçük doğrayıp ilave etin. Buarada yaklaşık bir bardak sıcak su ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Domatesleri küp küp doğrayıp ekleyin. Minik doğradığınız sarımsakları, salçayı ve baharatları ilave edip pişirin. Yalnız tuzunu en son ilave edin. Tuzunu et pişerken ilave ederseniz etiniz sertleşir. Ardından krepinizi hazırlayın. Belki dikkatinizi çekmiştir. İçine yağ koyun demedim. Ette zaten yeterli miktarda yağ var. Krepe sarıp üstüne kaşar dökeceğinizden iç malzemesini mümkün olduğunca yağsız yapmanızı tavsiye ederim.
Krep için malzemleri iyice karıştırın. Yalnız burada krep için kullanacağınız tava çok önemli. Eğer krep tavanız yoksa iyi bir orta büyüklükte teflon tavada yapmalısınız. Bu krepin içine yarım çay bardağı sıvıyağ eklediğimiz için krepi pişirirken ayrıca tavaya yağ eklemenize gerek yok. İyice ısıttığınız tavaya bir kepçe krep malzemesini döküp tavaya yayın. Altını üstünü pişirin. Hazırladığınız kreplerin içine iç malzemelerden koyup katlayın.Fırına süreceğiniz tepsinize yerleştirin.
Beşamel sos için 1,5 yemek kaşığı unu tencereye koyun, kısık ateşte kavurun. Tereyağını ilave edin. Rengi değişince süt ilave edin, yalnız topaklanmaması için çırpma teliyle karıştıra karıştıra sütü ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın. Beşamel sosu kreplerinizin üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder