Kalan kekleri değerlendirme düşüncesinden ortaya çıkmış, belli bir tarifi olmayan, ama yiyen herkesin çok beğendiği, çok lezzetli bulduğu, ne koydun bunun içine dediği, tatlı ihtiyacını karşılayan, baymayan bir lezzet. Çok fazla tatlı tüketen bir aile olmadığımız için her kek yaptığımda mutlaka birkaç dilim artar bende buzdolabı poşetine koyup buzluğa atarım. Sonrasında da bu toplardan yaparım. Bu lezzetli atıştırmalık toplarda buzluktaki kekleri değerlendirme mantığından ortaya çıktı. Portakallı kekle yaptığım için bence içindeki portakal aromasından dolayı çok daha lezzetli oldu.Yapımı çok kolay. Aslında her şey göz kararı ama mümkün olduğunca malzemeleri verip size bir fikir oluşturmak istedim.
Malzemeler:
-Yapacağınız miktara göre kek(fotoğraftaki toplar dört dilim portakallı kekle yapıldı)
-Bir paket çikolata
-Yarım çay bardağı süt
-Süslemek için çekilmiş fındık,ceviz,badem... v.s
Yapılışı:
Keki rondoda çekin. Bir paket çikolatayı kırın. İçine yarım çay bardağı süt ilave edip eritin. Erittiğiniz çikolatanın yarısını kekin içine dökün karıştırın. Elinizle çok az yoğurup küçük toplar yapın. Artan çikolataya bulayıp, ardından istediğiniz malzemeye bulayın. Çekilmiş, ceviz, fındık, badem, hindistancevizi…v.s. İster çayla isterseniz kahvenin yanında ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İşte bu favorim :) Tarifi uygulamak için sabırsızlanıyorum.Çok tatlı gözüküyorlar.Tarif için teşekkürler..
YanıtlaSil