15 Temmuz 2012 Pazar

Kıvrımlı Börek


     Görüntüsü kadar tadı da çok güzel bir börek. Daha önce paylaştığım “Cumartesi Sofrası” nda bu börek vardı. Masa fotoğrafından görüpte tarifini isteyen birçok kişi oldu. Biraz önce de Sibelim arayıp isteyince tarifi yazmak şart oldu. Ben de bu böreği birkaç sene önce televizyonda ki bir yemek programında görmüştüm. Yapılışı çok kolay bir börek. Yapım aşamalarının fotoğraflarını çekmemiştim. Böreğin bu kadar popüler olacağı aklıma gelmemişti.

Malzemeler:

-3 adet taze yufka
-sıvıyağ, su
-3 tane haşlanmış patates
-1 orta boy soğan
-kırmızı biber, pulbiber, tuz

Yapılışı:

     Kişi sayısına göre malzemelerin oranlarını arttırabilirsiniz. İç harç olarak istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Peynirli ve ıspanaklı da yaptım hepsiyle de çok güzel oldu. Öncelikle iç harcınızı hazırlayın. Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Bir soğanı yemeklik doğrayıp az sıvıyağda tavada iyice kavurun. Patateslere ilave edin, baharatları da ekleyip iç malzemeleri hazırlayın. Yufkayı dört eşit parçaya bölün. Kestiğiniz parçaların uç kısmından ortaya doğru iterek büzdürün. Büzdüğünüz yufkanın uçlarını ortadan aşağıya doğru uzatın.Uçlarını birleştirin. Ardından yufkaya fırçayla sıvıyağlı su sürün. Uç kısmına iç malzemeleri koyup ortaya doğru katlayın. Ters çevirin. Üç yufkadan toplam 12 börek çıkıyor. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye böreklerinizi dizin. Üstlerine yine sıvıyağlı su sürün, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

1 yorum: