Çocukken “Susam Sokağı”ndaki Kurabiye Canavarı gibiydim. Kocaman bir bardak soğuk sütle kurabiye yiyerek tv izlemek, beni çocukluğuma götüren zamanda yolculuk yapmak gibi bir şey. Kurabiye çocukluğumuzun en saf lezzetlerinden olsa gerek ki, pişirirken bile yüzümde bir gülümseme beliriyor. Bu kurabiye de işte o günlere ait lezzetlerden. Kurabiyenin en klasik hali.
Malzemeler:
-1 paket oda sıcaklığında margarin
-1,5 bardak toz şeker
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 yumurta (bir yumurtanın beyazı ayrılacak)
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-yaklaşık 6 bardak un
-İsteğe göre portakal ya da limon kabuğu rendesi
-Çekilmiş fındık
Yapılışı:
Öncelikle oda sıcaklığında ki margarini una iyice yedirin. Bu kurabiyenin en önemli özelliği bu, bütün malzemeleri karıştırmadan önce iyice yoğurun. Ardından diğer malzemeleri ilave edin. Bir yumurtanın akını ayırın. Büyükçe yuvarlaklar yapın önce yumurta akı, ardından çekilmiş fındığa bulayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder