28 Ocak 2013 Pazartesi

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

     Kış rehaveti bütün ağırlığıyla üstüme çökmüş durumda. Sürekli bir uyku hali, yemek yapmaya üşenir oldum. Umarım bu ağırlık üstümden kalkar ve ben yeniden, hevesle yemek yaptığım günlere geri dönerim. Yine yapımı çok kolay bir yemek. Yarım saatte hazırlamanız mümkün.

Malzemeler:

-1 adet tavuk göğsü
-250 gr mantar
-1 adet orta boy soğan
-3 adet sivri biber
-2 adet domates
-Birer kaşık pulbiber, karabiber, tuz

Beşamel Sos:

-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1,5 su bardağı süt
-1 çay kaşığı tuz

-Üstüne yaklaşık bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

     Mantarı yıkayıp, on dakika kadar limonlu suda haşlayın. Güzelce yıkayıp doğrayın. Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Küçük küçük doğardığınız, sivir biber ve domatesleri de ekleyin. Tavuk göğsünü küçük parçalara ayırıp soğanlı karışıma ilave edin. En son mantarları ve baharatları ekleyip, mantar suyunu salıp çekene kısık ateşte pişirin. Suyu az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz. Beşamel sos için küçük bir tencerede bir yemek kaşığı tereyağını eritip, un ekleyin. Unu kavurun, ardından soğuk sütü ve tuzu ilave edip, topaklanmaması için sürekli karıştırın, kaynayıp göz göz olunca ocağı kapatın. Tavuklu mantarlı karışımı tepsiye yayın, üstüne beşamel sosu yayın. En üstte kaşar peyniri sersip, 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder