On beş gün aradan sonra
tekrar merhaba. 2013 planlarım arasında bloguma daha sık tarif
eklemekte var. Ama bu aralar işlerimin yoğunluğu, soğuk hava
şartları derken akşamları televizyon karşısında uyukluyorum.
Bloga tarif eklemeye fırsatım olmuyor:)Bu miskinliğe peynirli
börekle son veriyorum. Peynirli börek değince ilk aklıma gelen,
en sık yaptığım, bizim evin favori böreğini paylaşmak istedim.
Su böreğini andıran yumuşak bir börek. Deneyin memnun
kalacaksınız.
Malzemeler:
-Bir kalıp beyaz peynir
-3 su bardağı süt
-Yarım çay bardağı
sıvıyağ
-4 adet yufka
-Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Peyniri ezip doğradığınız
maydanozla karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın. Fırın
tepsinize yağlı kağıt serin. Bir yufkayı kenarları tepsiden
taşacak şekilde tepsiye yayın.1,5 yufkayı fotoğrafta gördüğünüz
şekilde küçük parçalara ayırıp tepsiye yayın. Yarım çay
bardağı sıvıyağ döktüğünüz sütlü karışımın yarısını
yufkanın üzerine serpin, bütün yufkanın sütlü karışımla
ıslanmasını sağlayın. Daha sonra iç harcı tepsinin her
tarafına yayın. 1,5 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Son
olarak, yufkanın tepsiden taşan kısımlarını birleştirip,
üzerine sütlü karışımdan sürüp önceden ısıttığınız 180
derecedeki fırında pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder