16 Ocak 2013 Çarşamba

Peynirli Börek


     On beş gün aradan sonra tekrar merhaba. 2013 planlarım arasında bloguma daha sık tarif eklemekte var. Ama bu aralar işlerimin yoğunluğu, soğuk hava şartları derken akşamları televizyon karşısında uyukluyorum. Bloga tarif eklemeye fırsatım olmuyor:)Bu miskinliğe peynirli börekle son veriyorum. Peynirli börek değince ilk aklıma gelen, en sık yaptığım, bizim evin favori böreğini paylaşmak istedim. Su böreğini andıran yumuşak bir börek. Deneyin memnun kalacaksınız.
Malzemeler:

-Bir kalıp beyaz peynir
-3 su bardağı süt
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-4 adet yufka
-Yarım demet maydanoz
Yapılışı:

     Peyniri ezip doğradığınız maydanozla karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Bir yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde tepsiye yayın.1,5 yufkayı fotoğrafta gördüğünüz şekilde küçük parçalara ayırıp tepsiye yayın. Yarım çay bardağı sıvıyağ döktüğünüz sütlü karışımın yarısını yufkanın üzerine serpin, bütün yufkanın sütlü karışımla ıslanmasını sağlayın. Daha sonra iç harcı tepsinin her tarafına yayın. 1,5 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Son olarak, yufkanın tepsiden taşan kısımlarını birleştirip, üzerine sütlü karışımdan sürüp önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında pişirin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder