Hem gözünüze hem de midenize hitap edebilen, mevsim güzellerinden nar ve muzlar da eklenince tam bir lezzet şöleni ortaya çıkaran harika bir meyveli pasta. Neden hiç pasta paylaşmıyorsun diyenlere cevabım, çünkü hiç güzel süsleyemiyorum:(( Lezzet süper olsa da görünüş açısından sınıfta kalıyorum. İtiraf etmek gerekirse narları sırf güzel bir görüntü için koymuştum ama pastaya ayrı bir lezzet kattı. Kaç dilim yedim inanın bilmiyorum. Uzun zamandır yediğim en lezzetli pastaydı. İsim annesi sevgili arkadaşım Ebru.
Malzemeler:
Pandispanya:
-6 yumurta
-14 yemek kaşığı şeker
-14 yemek kaşığı un (tepeleme olmayacak)
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Kreması:
-4 bardak süt
-Yarım su bardağı toz şeker
-3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
-1 paket krem şanti
Süslemek için:
-4 adet muz
-Yarım paket çikolata
-1 adet nar
Yapılışı:
-Öncelikle pandispanyayı hazırlayın. Bunun için yumurta ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip 175 derecede önceden ısıttığınız fırında kekinizi pişirin. (Ben 24 cm’lik kelepçeli kalıp kullandım.)
-Krema için, süt, şeker ve nişastayı karıştırıp kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirin. Piştikten sonra içine bir paket krem şanti ekleyip mikserle karıştırın.
-Keki ortadan keserek iki eşit parçaya ayırın. Kremadan bolca alt tabana yayın. Üstüne muzlarınızı dilimleyip her tarafını muzla kaplayın. Kekin kalanını üzerine kapatıp kremayla her tarafını kaplayın. Yarım paket çikolatayı rendeleyip pastanın üzerine serpin. Bir narı tanelere ayırıp pastanın üzerine dökün. En son da muz dilimlerini pastanın kenarlarına yerleştirin. Muz dilimlerinin kararmaması için ince bir tabaka halinde jöle sürebilirsiniz. Pastanız hazır, Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder