Ben bu mini pizzalara
bayılıyorum. Mayalı poğaça yaptığım zaman, poğaça hamurunu
ikiye ayırıp bu tadımlık pizzalardan yapıyorum. Özellikle
kahvaltı sofraları için çok lezzetli bir ikram.
Malzemeler:
-1 su bardağı ılık
süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 yumurta (akı içine
sarısı üzerine)
-50 gr oda sıcaklığında
tereyağı
-1 paket kuru maya ( ya
da 1 paket yaş maya)
-Aldığı kadar un (3,5-
4 bardak civarı)
-Tuz, şeker
Üst Malzemesi:
-2 adet domates
-2 adet sivri biber
-1 çay bardağı kaşar
peyniri
-1 tatlı kaşığı
salça
-kekik,pulbiber, tuz
Yapılışı:
Kabınızın içine
mayayı koyun, ılık sütle biraz eritin. Sıvıyağ, yumurta akı,
yumuşak tereyağı, tuz ve çok az şeker, un ilave edin.Yalnız üç
bardaktan sonraki ununuzu kontrollü olarak koyun. Hamur yoğurun.
Kabınızın tabanına un serpin, hamuru koyun üzerini de nemli bir
bez ile kapatın. Bu şekilde yaparak hamurun kabuk tutmasını
engellemiş olursunuz. Bir saat kadar mayalamaya bırakın. Eğer
vaktiniz yoksa fırınınızı düşük ısıya ayarlayın, yaklaşık
50 derecede mayalayabilirsiniz. Mayalanan hamurunuzdan yumurta
büyüklüğünde parçalar koparın, elinizle düzleştirin, bir
tatlı kaşığı salçayı hafif sulandırıp fırça yardımıyla
düzleştirdiğiniz hamurlara sürün. Üst malzemenin tamamını
karıştırıp hamurların üstüne koyun. Yağlı kağıt serdiğiniz
fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180
derecedeki fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Pişirme süresi
fırından fırına değişebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder