20 Şubat 2013 Çarşamba

Mini Pizza


     Ben bu mini pizzalara bayılıyorum. Mayalı poğaça yaptığım zaman, poğaça hamurunu ikiye ayırıp bu tadımlık pizzalardan yapıyorum. Özellikle kahvaltı sofraları için çok lezzetli bir ikram. 

Malzemeler:

-1 su bardağı ılık süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
-50 gr oda sıcaklığında tereyağı
-1 paket kuru maya ( ya da 1 paket yaş maya)
-Aldığı kadar un (3,5- 4 bardak civarı)
-Tuz, şeker

Üst Malzemesi:

-2 adet domates
-2 adet sivri biber
-1 çay bardağı kaşar peyniri
-1 tatlı kaşığı salça
-kekik,pulbiber, tuz

Yapılışı:
     Kabınızın içine mayayı koyun, ılık sütle biraz eritin. Sıvıyağ, yumurta akı, yumuşak tereyağı, tuz ve çok az şeker, un ilave edin.Yalnız üç bardaktan sonraki ununuzu kontrollü olarak koyun. Hamur yoğurun. Kabınızın tabanına un serpin, hamuru koyun üzerini de nemli bir bez ile kapatın. Bu şekilde yaparak hamurun kabuk tutmasını engellemiş olursunuz. Bir saat kadar mayalamaya bırakın. Eğer vaktiniz yoksa fırınınızı düşük ısıya ayarlayın, yaklaşık 50 derecede mayalayabilirsiniz. Mayalanan hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın, elinizle düzleştirin, bir tatlı kaşığı salçayı hafif sulandırıp fırça yardımıyla düzleştirdiğiniz hamurlara sürün. Üst malzemenin tamamını karıştırıp hamurların üstüne koyun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder