Bu böreği nasıl anlatacam
bilemiyorum. Okadar lezzetli bir börek ki, kelimeler kifayetsiz kalırJ
Her zaman ki gibi çok pratik, çok kolay diyemeyeceğim. Çünkü hamuru merdane ya
da oklavayla hızlıca açıp hamur kabarmadan pişirmeniz gerekiyor. Ama tüm
zahmetlere değen kıyır kıyır tadıyla işte börek budur diyeceğiniz bir lezzet.
Çok iddialı cümleler kurduğumun farkındayım, emin olun hiç abartmıyorum.
-2 bardak ılık süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-Yarım paket kuru maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un(sert bir hamur
olmayacak)
İç Harcı:
-Bir adet büyük boy patates
-Bir adet orta boy soğan
-200 gr kıyma
-Tuz, karabiber, pulbiber
Üzerine Sürmek İçin:
-50 gr tereyağı
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 yumurta sarısı
-1 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder