25 Şubat 2013 Pazartesi

Un Helvası

     Blogumda mutlaka olmasını istediğim bir tarif bu. Bu ölçülerde yaptığım helva, gerçekten yediğim en lezzetlisi diyebilirim. Püf noktası sabırla uzunca bir süre kısık ateşte kavrulmasında. Kavururken yorulup, kolunuzun ağrıması garanti:)Un helvası bana kandilleri ve maalesef cenazeleri hatırlatır. Bu sebepten kavururken hep dua ederim.

Malzemeler:

-1 paket margarin
-1 avuç ceviz
-2 yumurta
-3 bardak un
-3 bardak şeker
-2,5 bardak süt

Yapılışı:

     Unu ve cevizi aynı anda koyup kısık ateşte sütlü kahve rengini alana kadar kavurun. Rengi değişince yumurtayı ekleyip hızlıca 2-3 dakika daha kavurun. Ardından süt ve şekeri ilave edip, iyice yedirin. Kısık ateşte yaklaşık yarım saat daha kavurun. Rengi kahverengi olacak. İster kaşık yardımıyla, isterseniz elinizle şekil verin. Afiyet olsun.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder