Blogumda mutlaka olmasını
istediğim bir tarif bu. Bu ölçülerde yaptığım helva, gerçekten
yediğim en lezzetlisi diyebilirim. Püf noktası sabırla uzunca bir
süre kısık ateşte kavrulmasında. Kavururken yorulup, kolunuzun
ağrıması garanti:)Un helvası bana kandilleri ve maalesef
cenazeleri hatırlatır. Bu sebepten kavururken hep dua ederim.
Malzemeler:
-1 paket margarin
-1 avuç ceviz
-2 yumurta
-3 bardak un
-3 bardak şeker
-2,5 bardak süt
Yapılışı:
Unu ve cevizi aynı anda
koyup kısık ateşte sütlü kahve rengini alana kadar kavurun.
Rengi değişince yumurtayı ekleyip hızlıca 2-3 dakika daha
kavurun. Ardından süt ve şekeri ilave edip, iyice yedirin. Kısık
ateşte yaklaşık yarım saat daha kavurun. Rengi kahverengi olacak.
İster kaşık yardımıyla, isterseniz elinizle şekil verin. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder