Yıllardır büyük bir zevkle yapıp
yediğim, en sevdiğim sütlü tatlı diyebilirim. Kalıpları değiştirip değişik şekillerde
yaptığım gibi, içine meyveler de
koyuyorum. Tarif yine candosttum Tuğba’dan. O yüzden adı “Tubimisu J)Çok
hafif, kesinlikle baymıyor. Özellikle türk kahvesinin yanında büyük bir keyifle
yiyiyorum. Misafir geleceği zaman, ne yapsam diye düşündüğümde ilk aklıma gelen
lezzet. Daha ne olsun bence mutlaka deneyin.
Malzemeler:
-1 kilo süt
-6 yemek kaşığı tepeleme nişasta
-6 yemek kaşığı şeker
-1 paket vanilya
-1 paket krem şanti
-1 paket eti kakaolu bisküvi
Yapılışı:
Bisküvileri ikiye ayırıp un ufak
olacak şekilde robotta çekin. Tepsinin tabanına toz haline getirdiğiniz bisküvilerin
yarısını yayın. Tencereye süt, nişasta ve şeker koyup kısık ateşte muhallebi
yapın. En son vanilyayı ekleyin. Göz göz olunca ocağı kapatın. Bir paket krem
şantiyi ekleyip birkaç dakika mikserle iyice çırpın. Karışımı tepsiye
bisküvilerin üzerine yavaşça dökün. En üstte de ayırdığınız bisküvileri döküp,
güzelce yayın. Oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bekletin. Ardında streç
filmle üstünü kaplayıp bir gece buz dolabında bekletin. Tatlımız hazır.
Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder