Bu tek lokmalık lezzetleri, hiç görmeden hatta tatmadan yaptım dersem inanır mısınız. Tarif Yasemin abladan. Kulaktan dolma tarifle yapmış olsam da çok beğendim. Bundan böyle benim favori tatlılarımdan biri oldu. Zevkinize göre, içine ya da üzerlerine kaymak, krema koyup değişik versiyonlarını yapabilirsiniz.
Malzemeler:
-200 gr kuru kayısı
-1 kepçe toz şeker
-2 bardak su
-Ceviz içi
-Kaymak ya da krema
Yapılışı:
Kayısıların üzerini
aşacak şekilde su dökünüz. Kısık ateşte birkaç dakika
kaynatın. Kayısıların biraz yumuşaması lazım. Ardından bir
kepçe dolusu şeker ilave edin. Şekerler eriyip hafif ağdalaşana
kadar kısık ateşte bu şekilde kaynatın. Soğuyuncaya kadar
şerbetiyle birlikte bir kabın içinde bekletin. Soğuyan
kayısıların içine ister krema, isterseniz kaymak ve ceviz içi
koyun. Tatlısınız hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder