Yapıp da yemesem,
mercimekli börekte nasıl olur derdim. Ben çok sevdim, zaten içinde
mercimek olduğu bile anlaşılmıyor. Tavuk suyuyla ıslatılması
böreğe ayrı bir lezzet katıyor. Misafirlerinize değişik bir
ikramda bulunmak istiyorsanız bu böreği deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
-1 su bardağı haşlanmış
yeşil mercimek
-1 büyük boy soğan
-2 su bardağı tavuk
suyu
-3 adet yufka
-Karabiber, pulbiber, tuz
Üzeri için:
-Yoğurt, tereyağı,
pulbiber
Yapılışı:
Mercimeği haşlayın,
suyunu süzün. Soğanı küp küp doğrayıp tavada öldürün.
Mercimeği, karabiber ve pulbiberi de ekleyin. Her yufkayı sekiz
parçaya ayırın. Her parçaya sıvıyağlı su sürüp, mercimekli
harçtan koyup gül böreği şeklinde sarın. Yağladığınız
tepsiye börekleri koyup, 180 derecede üstleri kızarana kadar
pişirin. Börekler piştikten sonra, böreklerin üzerine iki su
bardağı tavuk suyu dökün. Üzerini bezle kapatıp on beş dakika
kadar dinlendirin. Servis tabağına alın. Üzerine yoğurt dökün.
Ben sarımsaklı yoğurt dökmeyi tercih ediyorum.Tereyağını
eritin. Yoğurtun üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder