12 Ağustos 2012 Pazar

İç Pilav Eşliğinde Fırında Tavuk

     Sanırım fotoğraf bile tek başına bu tavuğun ne kadar lezzetli olduğunu anlatmaya yetiyor. Fırında bol baharatla yavaşça kızaran tavuk iç pilavla birleşince ortaya geleneksel, iştah acan bir lezzet çıkıyor.

Malzemeler:
-4 adet tavuk but
-3 diş sarımsak
-yaklaşık 2 bardak süt
-Baharatlar(kekik, tuz, karabiber,pulbiber,fesleğen,biberiye)
-Fırın poşeti

Yapılışı:

     Öncelikle tavuk butlarını sütle marine ediyoruz. Bunun için sarımsağı iyice dövün, dilediğiniz baharatları ve sütü ilave edin. Bu karışımı tavuk butlarına iyice yedirin. Ben baharat olarak kekik, pulbiber, karabiber,çok az biberiye ve fesleğen kullanıyorum. Yaklaşık iki saat butlarınız bu karışımın içinde kalsın. Suyunu koymadan butlarınızı fırın poşetinin içine koyun, poşete birkaç delik açın. 200 derecede 1-1,5 saat arası pişirin. Afiyet olsun.

1 yorum: