18 Ağustos 2012 Cumartesi

Şekerpare


     Şerbetli tatlılar içinde en sevilenlerinden biri şekerpare. Bayram sofralarınıza yakışacak bir tatlı.

Malzemeler:

-3 bardak un
-2 yumurta
-Margarin ya da tereyağı (1 paket)
-Bir paket kabartma tozu
-3 çorba kaşığı irmik
-5 çorba kaşığı pudra şekeri
-Bir paket vanilya
Şerbati için
-Yarım kilo şeker
-3,5 su bardağı sıcak su
-yarım limon

Yapılışı:

     Öncelikle şerbetini yapıp ılımaya bırakın. Çünkü şekerpare hamurunu kendiniz yaptığınızda, şerbetleri dökerken şerbet ılık, şekerpareler sıcak olmalıdır. Ancak hazır şekerpare aldıysanız, şekerpareler soğuk olacağından şerbetiniz sıcak olmalıdır. 3,5 su bardağı sıcak suya, yarım kilo şeker ekleyin. İyice yıkadığınız limonun yarısını kabuğuyla beraber koyun. Su, limon ve şekeri orta ateşte on dakika kaynamaya bırakın. Bir paket margarini, unla iyice yoğurun. İçine 5 çorba kaşığı pudra şekeri, 3 çorba kaşığı irmik, vanilya, 2 adet küçük boy yumurta ve kabartma tozunu ilave edip iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurlara yuvarlak şekil verin ve tepsinin üzerine aralarında biraz boşluk kalacak şekilde dizin. Bu hamurdan ben 20 tane şekerpare yaptım. Hamurların üzerini biraz bastırın ve üzerlerine birer tane fındık koyun. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine daha önceden hazırlayıp ılıttığınız şerbeti dökün. Şerbeti döktükten sonra bir süre soğumasını bekleyin ve soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder