28 Ağustos 2012 Salı

Keçi Peynirli Domates Soslu Fırında Makarna

     Yazarken bile yutkunuyorum. Peynirle, domates sosun müthiş uyumu, makarnayla birleşince böylesine lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Keçi peynirinin o hafif ekşimsi özelliği, makarnaya ayrı bir tat katıyor.
Malzemeler:

-Bir paket makarna
-200 gr keçi peyniri
-5 domates
-1 diş sarımsak
-Bir yemek kaşığı tereyağı
-Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
-Kuru fesleğen,tuz,pulbiber

Yapılışı:
     Bir paket makarnayı haşlayıp süzün. Domates sosu için domatesleri rendeleyin, bir yemek kaşığı tereyağı, bir diş dövülmüş sarımsak, tuz, pulbiber ekleyip kısık ateşte pişirin. Yaklaşık 150 gr keçi peynirini ufalayın. Domates sosuyla birlikte makarnaya karıştırın, fesleğen ekleyin. Fırın kabına koyun.Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri ve geri kalan ezdiğiniz keçi peyniri karıştırıp makarnanın üstüne gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder