Bizim evde en sık yapılan et yemeğidir. Hele yanında nohutlu bir pilav varsa değmeyin keyfime. Et olarak dana eti kullanıyorum. Koyun ve kuzu etini tercih etmiyorum.
Malzemeler:
-Yarım kilo kuşbaşı et
-1 adet orta boy soğan
-3 adet sivri biber
-3 adet domates
-4 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı salça
-Tuz,karabiber,pul biber
Marine için:
-2 su bardağı süt
-2 diş dövülmüş sarımsak
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Et yemeği yapacağım zaman mutlaka bir gün marine ederim. Vaktiniz varsa size de tavsiye ediyorum. Sütünü süzüp kısık ateşte etin kendi suyunda yaklaşık yarım saat pişirin. Buarada soğanı küp küp doğrayıp ete ilave edin. Biberi ve domatesleri de küçük küçük doğrayıp ekleyin. Etin sertleşmemesi için tuzunu en son ilave edin. Salçayı, tereyağını, baharatlarını, kabuklarını soyduğunuz sarımsağı ekleyin. Suyu azalırsa , sıcak su ilave edin. Etleriniz pişince yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder