21 Ağustos 2012 Salı

Kıymalı Kol Böreği

     Genellikle yaptığım yemekler hakkında “yapımı çok kolay, mutlaka deneyin ”derim. Maalesef bu börek için bunu söyleyemeyeceğim. Daha önce elde hamur açmadıysanız zorlana bilirsiniz. Yapımı zahmetli ama emeklerinize değecek bir lezzet.

Malzemeler:

Hamuru için:
-3 su bardağı un
-1 su bardağı su
-2 yemek kaşığı sirke
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-1,5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:
-300 gr kıyma
-2 büyük boy soğan
-1 paket kuş üzümü
-tuz,karabiber
Hamura sürmek için:
-3 yemek kaşığı tereyağı
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:

     Öncelikle böreğin hamurunu yapın. Üzerini nemli bezle örtüp yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Bu arada iç malzemeyi hazırlayın. Soğanları küçük küçük doğrayın. Az sıvıyağda öldürün. Kıymayı ilave edip biraz kavurun, kuş üzümünü, tuz ve karabiberi ilave edin. Bence karabiber bu iç harcın olmazsa olmazı. Hamurlara sürmek için tereyağını eritip, sıvıyağla karıştırın.. Hamuru 16 bezeye ayırın. Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Her dört hamurun arasına yağ sürün. En üstteki kata sürmeyin. İnceltebildiğiniz kadar inceltin. Açtığınız hamuru ikiye bölün, iç malzemesini koyup rulo yapın. Tepsiye dizin. En üstte yumurta sarısı ve sıvıyağı çırpıp sürün. Önceden ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder