23 Eylül 2012 Pazar

Kıymalı Lazanya



     İşlerimin yoğunluğundan dolayı buaralar mutfakta vakit geçiremediğim gibi blogumla da hiç ilgilenemiyorum. Pratik şeyler hazırlayıp günü kurtarıyorum. Böyle zamanlarda yaptığım lezzetlerden biri de lazanya. Yine fotoğraf çekimim güzel olmadı:(Ama tadı tek kelimeyle harikaydı.

Malzemeler:

-12 adet lazanya(Yapacağınız fırın kabına göre değişmekle birlikte)
-250 gr kıyma
-1 adet orta boy soğan
-3 adet sivribiber
-2 adet orta boy domates
-Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,pulbiber
Beşamel sos için:
-1 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı un
-2,5 bardak süt
-Tuz
-Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:
     Ben orta boy dikdörtgen borcam kullandım. Öncelikle iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için bir soğanı yemeklik doğrayın. Pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından kıymayı ilave edin. Kıymayı biraz kavurun. Küçük küçük doğradığınız, sivri biber ve domatesleri, birer çay kaşığı, pulbiber,karabiber, kırmızı tozbiber de ekleyip iç malzemeyi pişirin. Beşamel sosunu hazırlayın. Bunun için bir yemek kaşığı tereyağı eritin, iki yemek kaşığı un ekleyip, un pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından sütü ve tuzunu ilave edip karıştırın. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Pişireceğiniz fırın kabının tabanına ince bir tabaka halinde beşamel sos döküp yayın.Lazanyalarınızı yerleştirip tekrar beşamel sosla kaplayın. İç malzemeden döküp yayın. Bu işlemi iki kez daha tekrarlayın. En üstte lazanya koyup beşamel sos dökün. Kaşar peyniri serpip, 180 derecedeki fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin. Afiye olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder