16 Eylül 2013 Pazartesi

Çileklerle Süslenmiş Havuçlu Pasta

     Uzun bir yaz tatilinin ardından tekrar merhaba.En son “tatil sonrası görüşmek üzere” yazıp ortadan kaybolsam da, geçen zamanda tatilde değildim. Açıkcası ister yaz rehaveti deyin, ister tembellik, içimden ne yemek yapmak geldi, ne de bloguma tarif yüklemek. Yazın sizler için çok güzel yemek denemeleri yaptım, harika tariflerim var da diyemeyeceğim. Tam tersine hiçbir şey yapmadım demek daha doğru olurJ)Ama yeni yayın dönemine giren tv kanalları gibi ben de yeni dönemde sizlerleyim. Herzaman ki gibi, mutfağımda pişen, hiçbir iddiası olmayan, yapımı kolay, pratik lezzetlerle karşınızda olacağım.

     Açılışı da tatlı bir başlangıçla yapıp, hem göze, hem de damağa hitap etmek istedim. Banko lezzetlerimden olan havuçlu kekimin, pasta haline gelmiş şekli J O kadar lezzetli ki, ikinci dilimi yememek için nefsinizle mücadele etmeniz gerekir. 

Malzemeler:
-4 yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
-2 su bardağı un
-3 su bardağı rendelenmiş havuç
-1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 limon kabuğu rendesi
-2 tatlı kaşığı tarçın
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
Krema:
-4 su bardağı süt
-Yarım su bardağı toz şeker
-3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
-1 paket krem şanti
Süslemek için:
-Yarım kilo çilek
-1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Not: Pasta kekinin tarifi küçük dokunuşlarla, pastaya uyarlayıp yaptığım değişiklikle aslı 1999 tarihli Filiz Yılmazel’in “Afiyet Olsun” kitabından.

Yapılışı:
     Öncelikle pastanın kekini hazırlıyoruz. Bunun için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu hariç diğer malzemeleri de koyup çırpmaya devam edin. En son kabartma tozunu ilave edip, çok az daha çırpın. 175 derece de önceden ısıttığınız fırında keki pişirin.(24 cm’lik kelepçeli kalıp kullandım.)

     Krema için; süt,şeker ve nişastayı karıştırıp kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirin. Piştikten sonra içine bir paket krem şanti ekleyip mikserle iyice çırpın. Bu kremayı çok sevdiğim için genelde bütün pastalarda aynı krema tarifini kullanıyorum.

     Keki ortadan ikiye ayırıp kremadan bolca alt tabanına dökün. Dilerseniz içine meyve dilimleri de koyabilirsiniz.Kekin kalanını üzerine kapatıp, kremayla her tarafını kaplayın. Çileklerle ve çekilmiş cevizle süsleyin. Pastanız hazır, şimdiden afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder