Gelen yorumlardan gördüğüm üzere,
üniversite öğrencisi, yalnız yaşayan takipçilerim bir hayli fazla. Kendi
tabirleriyle “yumurta bile kırmayı beceremeyen” takipçilerim de varmışJ Bu sebeple bundan
böyle “ bu da bloga konur mu”, diye düşündüğüm basit tarifleri bile paylaşacağım.
Az da olsa katkım olabilirse ne mutlu bana.
Bu makarna da o tariflerden biri.
Bildiğiniz kıymalı makarna ama bizim evin favori yemeklerinden biridir. Haftada
bir gün mutlaka yapılır.
Malzemeler:
-Bir paket kelebek makarna
-100 gr kıyma
-Bir kase yoğurt
-Bir diş sarımsak
-2 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Pulbiber, kırmızı toz biber,
nane, tuz
-Yarım su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Derin bir tencerede suyu
kaynatın, kaynayan suyun içine makarnayı atın. Birbirlerine yapışmaması için birkaç
defa karıştırın. Makarna pişirme suyunun içine ben yağ ve tuz koymuyorum. Haşlanan
makarnanın süzgeç yardımıyla suyunu süzün. İki yemek kaşığı kadar yağın içine
kıymayı koyun ve kısık ateşte kavurun. Ardından salçayı ve bir çay kaşığı kadar
pul biberi ilave edip, kavurmaya devam edin. Yarım su bardağı kadar suyu da
ilave edin, pişen sosunuzun içine makarnayı koyup karıştırın. Makarnayı servis
yapacağınız tabağa koyun. Üzerine sarımsaklı yoğurt, erittiğiniz tereyağı ve
baharatları gezdirin. Burası tamamen damak zevkinize kalmış. Yemeğiniz hazır,
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder