20 Eylül 2013 Cuma

Yoğurt Soslu Kıymalı Makarna

     
     
     Gelen yorumlardan gördüğüm üzere, üniversite öğrencisi, yalnız yaşayan takipçilerim bir hayli fazla. Kendi tabirleriyle “yumurta bile kırmayı beceremeyen” takipçilerim de varmışJ Bu sebeple bundan böyle “ bu da bloga konur mu”, diye düşündüğüm basit tarifleri bile paylaşacağım. Az da olsa katkım olabilirse ne mutlu bana.
     Bu makarna da o tariflerden biri. Bildiğiniz kıymalı makarna ama bizim evin favori yemeklerinden biridir. Haftada bir gün mutlaka yapılır.

Malzemeler:

-Bir paket kelebek makarna
-100 gr kıyma
-Bir kase yoğurt
-Bir diş sarımsak
-2 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Pulbiber, kırmızı toz biber, nane, tuz
-Yarım su bardağı sıcak su

Yapılışı:

     Derin bir tencerede suyu kaynatın, kaynayan suyun içine makarnayı atın. Birbirlerine yapışmaması için birkaç defa karıştırın. Makarna pişirme suyunun içine ben yağ ve tuz koymuyorum. Haşlanan makarnanın süzgeç yardımıyla suyunu süzün. İki yemek kaşığı kadar yağın içine kıymayı koyun ve kısık ateşte kavurun. Ardından salçayı ve bir çay kaşığı kadar pul biberi ilave edip, kavurmaya devam edin. Yarım su bardağı kadar suyu da ilave edin, pişen sosunuzun içine makarnayı koyup karıştırın. Makarnayı servis yapacağınız tabağa koyun. Üzerine sarımsaklı yoğurt, erittiğiniz tereyağı ve baharatları gezdirin. Burası tamamen damak zevkinize kalmış. Yemeğiniz hazır, afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder