16 Mayıs 2012 Çarşamba

Fırın Sütlaç



     Bana çocukluğumu hatırlatan, hastalandığımda yemek istediğim tek şey.

Malzemeler:

-1 kilo süt
-1 su bardağı şeker
-2 yumurta sarısı
-2 çorba kaşığı nişasta
-yarım çay bardağı pirinç(pirinçli sevenler miktarı arttırabilir)
-1 paket vanilya
-1 çay bardağı soğuk su

Yapılışı:

     Tencereye 1 kg sütü ve 1 su bardağı şekeri koyun. Çırpma teli ile yavaş yavaş karıştırın. İki yumurta sarısını ekleyin. Yarım çay bardağı haşlanmış pirinci ilave edin. Pirinçleri önceden haşlarken çok fazla haşlanmamasına biraz diri olmasına dikkat edin. Buarada nişanstayı bir çay bardağı soğuk suda iyice ezin. Süte ilave edin. Çırpma teli ile karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan iki üç dakika sonra ocağın altını kapatın. Fırına süreceğiniz kaselere boşaltın. Fırın tepsisine kaselerin tabanını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu şekilde sütlaçların topak topak olmasını engelleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder