Kurabiye denilince ilk aklıma gelen , en çok yaptığım hatta her misafire yaptığım bir kurabiye. Yapımı çok kolay, çayın yanına çok yakıştığı gibi kahveyle de ikram ettiğim bir kurabiye. Kapalı bir kapta saklandığı taktirde de uzun süre bayatlamadan tazeliğini koruyor. Bu kurabiyenin tarifini isteyen bir yakınım sebebiyle kurabiyeyi yapıp bloga koymaya karar verdim. Üstüne serpilen tarçın ve pudra şekeri kurabiyeye ayrı bir lezzet katıyor.
Malzemeler:
-1 paket margarin (yumuşak)
-1 çay bardağı pudra şekeri (hamurun içine)
-Aldığı kadar un (3-3,5 bardak)
-Arzuya göre fındık
Üzeri için
-2 tatlı kaşığı tarçın
-1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşak margarini bir kaba koyun. Üzerine bir çay bardağı pudra şekeri ve un ilave edin. Unu normalde göz kararı ilave ederim ama burada tarifi paylaşacağım için ölçtüm yaklaşık 3-3,5 bardak un. Yumuşak bir hamur olmamalı. Unu bol miktarda koymalısınız. Hamuru yoğurmaya başlayın, sakın panik olmayın hamur toparlanmıyor diye düşünmeyin. Yaklaşık beş dakika yoğurun. Hamurun toparlandığını göreceksiniz. Fındıktan biraz büyük toplar yapın. İçine bir tane fındık koyun . Fındık koymasanız da olur böyle de çok lezzetli. Tepsiyi yağlamayın un serpin. 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri, tarçın karışımına bulayın kurabiyelerinizi. Tarçın bence bu kurabiyenin en güzel tarafı. Şimdiden afiyet olsun.
Not: Kurabiyeler yakın çekim olduğu için fotoğrafta büyük çıkmış.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder