4 Eylül 2012 Salı

Poğaça

     İsmine sadece “Poğaça” dedim çünkü bilinen en klasik poğaça tarifi:)Evimizde her zaman bulunan az miktarda malzemeyle yapabileceğimiz pratik, kolay yumuşacık bir poğaça. Seveceğinizi umuyorum. Çayın yanına ne yapalım sorusuna, en güzel cevap.

Malzemeler:
Hamuru için:
-125 gr margarin
-Yarım su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı yoğurt
-2 yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
-Yaklaşık 5 bardak un
-Bir paket kabartma tozu
-1,5 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
-Bir kase beyaz peynir
-Yarım demet maydanoz
Yapılışı:

     Hamur yoğuracağınız kaba sıvı yağı,eritilmiş margarini, yoğurdu, yumurtaları (bir tanesinin sarısını üzerlerine sürmek için ayırın) ekleyip karıştıralım. İçine kabartma tozunu, tuzu ve azar azar unu kontrollü olarak ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. İçi için,beyaz peyniri çatalla ezin ve dilediğiniz miktarca maydanozu yıkayıp doğrayın ve peynire karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlak şekil verin. Hamurların kenarına peynirli harçtan koyup diğer kenarını kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder