29 Eylül 2012 Cumartesi

Fırında Palamut

     Palamut en sevdiğim balıklardan biridir. Ben balığı fırında pişiririm. Tavada çok kokuyor diye tercih etmiyorum. Hazır palamut zamanıyken, balık fiyatları ucuzlamışken kaçırmadan yapın. Hazırlamak sadece beş dakikamı aldı. Hem çok pratik, hem çok lezzetli daha ne olsun. Yanına da bol yeşillikli bir salata. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

-2 adet palamut
-2 orta boy soğan
-1 limon
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-1 çay kaşığı salça
-Birkaç defne yaprağı
-Birkaç dal maydanoz
Yapılışı:

     Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Soğanları piyazlık doğrayıp tepsiye yayın. Soğanların üzerlerine palamutları yerleştirin. Bir çay kaşığı salçayı, çok az suyla sulandırın. Bir fırcayla palamutların üstlerine sürün. Tereyağından küçük parçalar koparıp palamutların üstüne koyun. Limonu dilimleyip palamutların üzerlerine yerleştirin. Maydanoz ve defne yapraklarını da yerleştirip, üzerlerine biraz tuz serpip, 180 derecede palamutlar kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. uuuu süper görünüyorlar eminim tadlarıda öyledir. ellerine sağlık ;))

    YanıtlaSil