Gerçekten lezzetli bir mantı yemek istiyorsanız, tüm zorluklarına da katlanmak zorundasınız.Mantı yapımı biraz zahmetlidir. Hamurunun ince açılması, iç malzemesinin yeterli miktarda konulması önemlidir. Benim gibi, mantı konusunda seçiciyim, o yüzden hazır mantı yiyemem diyenlerdenseniz, bence mantıyı yanınızda sevdiğiniz bir arkadaşınızla beraber yapın. Siz hamuru açarken, o malzeme koyup kapatsın:)
Malzemeler:
Hamuru için:
-3 su bardağı un
-1 su bardağı su,
-2 yemek kaşığı sirke
-1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
-200 gr kıyma
-1 adet orta boy soğan
-1 çay kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
-2 kase yoğurt
-2 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı tereyağı
-tuz, kırmızı toz biber, pul biber, nane
Yapılışı:
Öncelikle derin bir kapta malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun..Kabın tabanına un serpin, üstünü de nemli bezle kapatıp hamuru dinlenmeye alın. İçi için, soğanı rendeleyin, karabiber, tuz ve kıymayı ekleyip iyice karıştırın. Hamuru üç bezeye ayırın. Her bir bezeyi unladığınız tezgahta mümkün olduğunca ince açın. Açtığınız hamurdan, yaklaşık iki parmak kalınlığında kareler kesin. Kıymalı harçtan koyup,üçgen kapatın. Tepsiye un serpin, kapattığınız mantıları tepsiye dizin. Bu şekilde yapışmalarını önlemiş olursunuz. Hazırladığınız mantıları pişirmek için derin bir tencerin yarısı oranında sıcak su kaynatın, yavaşça mantılarınızı kaynayan suyun içine atın yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kevgirle servis tabağına alın. Üzeri için sarımsaklı yoğut hazırlayın. Yalnız yoğurtun oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Soğuk yoğurt dökerseniz, mantının sıcaklığıyla ekşime yapabilir. Tavada tereyağını eritin içine birer kaşık, kırmızı tozbiber, pulbiber, nane ekleyin. Yoğurtladığınız mantının üzerine yağı gezdirn. Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder