26 Mart 2013 Salı

Tubimisu


     Yıllardır büyük bir zevkle yapıp yediğim, en sevdiğim sütlü tatlı diyebilirim. Kalıpları değiştirip değişik şekillerde yaptığım gibi, içine meyveler  de koyuyorum. Tarif yine candosttum Tuğba’dan. O yüzden adı “Tubimisu J)Çok hafif, kesinlikle baymıyor. Özellikle türk kahvesinin yanında büyük bir keyifle yiyiyorum. Misafir geleceği zaman, ne yapsam diye düşündüğümde ilk aklıma gelen lezzet. Daha ne olsun bence mutlaka deneyin.

Malzemeler:

-1 kilo süt
-6 yemek kaşığı tepeleme nişasta
-6 yemek kaşığı şeker
-1 paket vanilya
-1 paket krem şanti
-1 paket eti kakaolu bisküvi

Yapılışı:

     Bisküvileri ikiye ayırıp un ufak olacak şekilde robotta çekin. Tepsinin tabanına toz haline getirdiğiniz bisküvilerin yarısını yayın. Tencereye süt, nişasta ve şeker koyup kısık ateşte muhallebi yapın. En son vanilyayı ekleyin. Göz göz olunca ocağı kapatın. Bir paket krem şantiyi ekleyip birkaç dakika mikserle iyice çırpın. Karışımı tepsiye bisküvilerin üzerine yavaşça dökün. En üstte de ayırdığınız bisküvileri döküp, güzelce yayın. Oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bekletin. Ardında streç filmle üstünü kaplayıp bir gece buz dolabında bekletin. Tatlımız hazır. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder