9 Nisan 2013 Salı

Patatesli Milföy Böreği


     Blogumla ilgilenmeye fırsat bulamayıp, ilgilenmediğim, yeni tarif ekleyemediğim için vicdan azabı duymak çok kötü bir şey. İki seçeneğim var, ya vicdan azabı duymamaya çalışacağım, ya da daha sık tarif ekleyeceğim. Görünen o ki vicdan yapmamayı öğrenmem gerek.J)
Bizim ev halkı milföy hamuruyla yapılan börekleri çok yağlı buldukları için yemiyor. Bende hamuru bol una bulayıp açıyorum. Bir çok şekilde değişik börekler yapıyorum. El açması börek lezzetinde çok pratik ve yapımı çok kolay bir börek.

Malzemeler:

-6 adet oda sıcaklığında milföy hamuru
-1 yumurta sarısı
-2 adet haşlanmış patates
-1 adet soğan
-Çörek otu, susam
-Açmak için bir miktar un
 
Yapılışı:

     Öncelikle iç malzemeyi hazırlayınız. Soğanı küp küp doğrayıp, az yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Haşlamış patatesleri rendeyin, içine kavurduğunuz soğan, biraz karabiber, ve tuzunu ilave edin. Milföy hamuruna bol un döküp, merdaneyle uzunlamasına açın. Yaklaşık yarım metre oluyor. İç malzemeyi uzunlamasına koyup kapatın. Yağladınız tepsiye, gül böreği yapar gibi dolayın. Üstüne yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpin. 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder