8 Mayıs 2013 Çarşamba

Soya Soslu Kızgın Tavuk


     

     
         Çok uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Nerelerdesin, neden yeni bir tarif yayınlamıyorsun soruları içten içe sevindirdi beni. Blogumun takipçilerinin olması çok güzel bir duygu. Blogu olanlar bilir, en zahmetli meselelerden biri göze de hitap edebilmeyi bilmektir. Maalesef fotoğraf makinem bozuldu. Bu kadar gecikmenin en büyük sebebi bu. Yeni bir makine alana kadar bundan böyle cep telefonuyla çekim yapacağım. Belki çok kaliteli fotoğraflar olmayacak ama en azından, blog güncellenmiş olacak.
Bu kadar uzun bir açıklamadan sonra geliyorum tarife. Sürekli yemek yediğim kafenin özel spesiyali olan, severek yediğim, yapımı çok kolay bir yemek.

Malzemeler:

-1 adet tavuk göğsü
-2 adet kırmızı biber
-2 adet sivri biber
-1 adet orta bot soğan
-1 diş sarımsak
-3 yemek kaşığı soya sosu
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-Tuz, karabiber

Yapılışı:

Tavuk göğsünü ince bir şekilde jülyen doğrayın. Sarımsağı ezip,zeytinyağı, karabiber ve tavuk göğsüyle harmanlayın. Biberleri jülyen doğrayın, soğanı uzunca piyazlık doğrayın. Tavada iyice kavurun. Diğer bir tavada kızgın ateşte tavuğu pişirin. Ardından biberli soğanlı karışıma ilave edin, soya sosunu da ilave edip iki, üç dakika daha pişirin. Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder