13 Haziran 2013 Perşembe

Kayısı Tatlısı


   Bu tek lokmalık lezzetleri, hiç görmeden hatta tatmadan yaptım dersem inanır mısınız. Tarif Yasemin abladan. Kulaktan dolma tarifle yapmış olsam da çok beğendim. Bundan böyle benim favori tatlılarımdan biri oldu. Zevkinize göre, içine ya da üzerlerine kaymak, krema koyup değişik versiyonlarını yapabilirsiniz.

Malzemeler:

-200 gr kuru kayısı
-1 kepçe toz şeker
-2 bardak su
-Ceviz içi
-Kaymak ya da krema

Yapılışı:

     Kayısıların üzerini aşacak şekilde su dökünüz. Kısık ateşte birkaç dakika kaynatın. Kayısıların biraz yumuşaması lazım. Ardından bir kepçe dolusu şeker ilave edin. Şekerler eriyip hafif ağdalaşana kadar kısık ateşte bu şekilde kaynatın. Soğuyuncaya kadar şerbetiyle birlikte bir kabın içinde bekletin. Soğuyan kayısıların içine ister krema, isterseniz kaymak ve ceviz içi koyun. Tatlısınız hazır, afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder